30 másodperc alatt feltölthető akkumulátor az NEC-től

Az NEC bejelentette, hogy olyan új akkumulátort fejlesztettek ki, amely alig 30 másodperc alatt teljesen újratölthetõ. A szerkezet a hagyományos nikkel-hidrogén akkumulátorokkal megegyezõ teljesítményre képes.

 Az elektromos áramot egy speciális gyantában tároló új akkumulátorral egy rövid feltöltés után például akár 80 órán keresztül hallgathatjuk egyfolytában minidisc lejátszónkat. A hagyományos újratölthető áramforrásokkal szemben, amelyeknek egy-egy alkalommal minimum 1 teljes órányi töltésre van szükségük, az "organikus radikális akkumulátornak" elnevezett készülékek jóval kényelmesebbé tehetik majd a különféle hordozható alkalmazások, villanyborotvák, vagy elemes játékok használatát. Az akkumulátor a tárolt elektromos áramot ugyanolyan sebességgel ki is tudja bocsátani, ahogyan fölveszi, így egyszerre nagyobb energiamennyiséget igénylő készülékekben is használható. Az NEC szerint az új szerkezet alkalmazható lehet számítógépek áramforrásaként áramszünet esetén, sőt akár a részben villanyhajtású hibrid gépkocsik meghajtására is a közeljövőben.

A cég a számítógépes vészáramforrás-alkalmazást tervezi először bevezetni, ezt követné a többi praktikus terület. A termék ára a sorozatgyártás beindítása után várhatóan nem lesz majd magasabb a hagyományos akkumulátorokénál, mivel semmiféle drága alkatrészt és alapanyagot nem tartalmaz.

Forrás: